Korkeusvuoren näköalatorni ja laavu

 

Kyläyhdistyksen rakennuttama Kettukallion laavu sijaitsee Kuninkaisissa ja on osa luontopolkuverkostoa. Soveltuu yöpymiseen ja makkaranpaistoon.

Kylänraitti-hankkeen puitteissa rakennutettu näköalatorni sijaitsee luontopolkureitistön varrella. Ylimmästä kerroksesta näkee koko kylän!

Paikanpäältä näköalatornilta löytyy vieraskirja, grillaustaso ja jopa 10 hengen eräkalusteet. Varauduthan omilla polttopuilla. Sammutathan tulen ja kerääthän roskat mukaasi.

Kojonperäntieltä käännytään Kuninkaistentielle ja opastekylttejä seuraten löydät parkkipaikalle. Kulku parkkipaikalle onnistuu autolla (talvisin haastavampaa). Parkkipaikalta matkasi jatkuu jalkaisin. Reippaasti kävellen luontopolussa kuluu aikaa noin 1 tunti ilman taukoja. Taukojen ja eväsretken kera enemmän.

Mikäli haluat mennä esimerkiksi pienten lasten kanssa lyhyen retken voit mennä vain näköalatornille (seuraa nuotiopaikan opastekylttiä) ja voit tulla sieltä takaisin samaa reittiä parkkipaikalle.

Kettukallion laavun löydät myös automatkan varrelta.

Allaolevissa kuvissa vinkkejä luontopolun kiertämiseen.

 

CollageMaker_20190427_191036704
 Näköalatornin P-paikka ensimmäisessä kuvassa, josta matka jatkuu jalkaisin kivitielle. Näkötornille löydät seuraten keltaisia nauhoja. Kivitieltä käännytään vasemmalle polulle opasteita ja keltaisia nauhoja seuraten. Luontoreitin opastekyltti osoittaa reitin suoraan näköalatornille/grillipaikalle oikealle tai pidemmälle reitille vasemmalle. Näissä kuvissa reittiä kuvattu vasemmalle lähtien jolloin reitin loppupäässä voit levähtää näköalatornilla. (Mikäli käännyt oikealle eli nopeinta tietä nuotiopaikkaa kohti niin olet nopeammin näköalatornilla ja voit halutessasi tulla samaa reittiä takaisin parkkipaikalle. Tässä kävelymatka yhteen suuntaan noin vartin verran.)

 

CollageMaker_20190427_191933142
Seuraa keltaisia nauhoja. Hakkuualueilla polku on peittynyt, joten seuraa keltaisia nauhoja tarkasti. Ylität kivitien, kun seuraat reittiä.

 

CollageMaker_20190427_193047403
Lenkki menee polulta taas myöhemmin kivitielle, jossa käännytään kivitietä pitkin vasemmalle ja pian oikealle seuraten keltaisia nauhoja ja opasteita. Nouset ylös kohti näköalatornia eli nouset pitkin korkeusvuorta, joka lukee kuvassa olevassa kyltissä.

 

CollageMaker_20190427_193205689
Ohitat luontoreittiopasteen ja löydät näköalatornin ja nuotiopaikan. Kannattaa ottaa omia polttopuita mukaan. Siivoathan jälkesi, sammutathan tulen ja otathan roskat mukaasi lähtiessäsi.

 

CollageMaker_20190427_194523664
Näköalatornilta käännytään vasemmalle, polulle seuraten keltaisia nauhoja. Päädyt luontoreitin opastekyltille, josta kierros alkoi. Seuraa info -kylttiä vasemmalle seuraten keltaisia nauhoja ja päädyt takaisin kivitielle. Kävele kivitietä oikealle ja päädyt takaisin parkkipaikalle.